Eros


EROS  – en koreografert teaterkonsert

fib eros feb bergen _30 kopi

2015: Urpremiere på Bergen Kjøtt under Festspillene i Bergen

Hvordan gjenkjenner vi sensualitet?

Hva er det som gjør en bevegelse erotisk? Hvordan gjenskaper vi i minnet en fornemmelse av et erotisk ladet øyeblikk? Temaet erotiske møter og sanselighet er tidløse emner som interesserer og berører de fleste mennesker. Hvordan gjenskaper vi i minnet en fornemmelse av et erotisk ladet øyeblikk?

Visjoner Teater har knyttet til seg medskapende utøvere innen klaver, koreografi og dans for å utforske ulike teatrale utrykk med sanselighet som underliggende tema. Kan vi som kunstnere erobre erotikken tilbake fra det kommersielle, og avdekke flere nyanser som viser erotikk som en viktig menneskelig og kunstnerisk drivkraft?

Rammene for det kunstneriske konseptet har blitt utviklet gjennom valg av forestillingsarena.Da vi fant det rå industrilokalet på Bergen Kjøtt, åpnet dette en mulighet til å utforske et nytt scenerom hvor nærhet er en del av møtet med publikum. EROS er et ønske om å skape en dialog mellom ulike uttrykk og ulike kunstnere. Forestillingen veves sammen av musikk, bevegelse og tekst, hvor et begrenset publikum blir del av et dramaturgisk forløp båret frem av musikken.

Medvirkende:

Juni Dahr  konsept, manus, regi,

Håkon Austbø klaver, musikalsk dramaturgi

Cecilie Lindeman Steen koreografi

Nyskrevet musikk av Henrik Hellstenius (uroppføring) m.fl.

Nyskrevne tekster av Hanne Ørstavik, Geir Gulliksen m.fl.

Utøvere: Håkon Austbø, Juni Dahr, Anja Sunniva Valseth, Lars Jacob Holm, Hanne Ørstavik. Det koreografiske bevegelsesmateriale er utviklet i samarbeid med utøverne.

Marianne Thallaug Wedset lysdesign

Silje Fjellberg kostymedesign

Marianne Roland produsent, koordinator

 

Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord, Dramatikkens hus, Steinway Norge,