Et Dukkehjem


Se flere foto på FacebookLast ned pressefotoLes presseomtalerSe program |

Visjoner Teater realiserte i 2006 et teatereksperiment:
Spille Et Dukkehjem i en virkelig leilighet. Både skuespillere og publikum blir utfordret til å møte Henrik Ibsens tekst på nytt i nye omgivelser utenfor teaterscenen. Hvordan opplever vi ”Et dukkehjem” i dag, hvis vi er hjemme hos Nora og blir øyenvitner til at hennes ekteskap og kjærlighetsdrøm går i oppløsning?

Hva er virkelig kjærlighet? Hva er løgn? Hva er et sant og ærlig samliv? Henrik Ibsens tekst går i dybden av det å være menneske, å ta frie valg og ansvar for eget liv. Hvordan to likeverdige mennesker skal kunne elske og respektere hverandre er et like aktuelt spørsmål i dag som for 120 år siden. Stykket ble spilt i Nora og Torvald Helmers leilighet i tredje etasje i OBOS-gården Wesselsgate 15 som er gjenreist på Norsk Folkemuseum. Et begrenset antall publikum fikk følge forestillingen hver kveld.

Juni Dahr og instruktør Tonje Gotschalksen har bearbeidet teksten for 5 skuespillere:

Nora Helmer: Juni Dahr
Torvald Helmer: Lars Øyno
Doktor Rank: Terje Strømdahl
Fru Kristine Linde: Kristin Kajander
Sakfører Krogstad: Robert Skjærstad

Instruktør: Tonje Gotschalksen
Produsent Marianne Roland

Et Dukkehjem har til nå blitt spilt 114 ganger og gjestet Stockholm Kulturfestival i 2008. Våren 2009 spilles Et Dukkehjem i Krakow, Førde og Ski. Høsten 2010 ble Et Dukkehjem vist på Venstøp, Ibsens hjem, under den internasjonale konferansen til Ibsen Awards.

Henvendelser: visjoner@dahr.no

”Et Dukkehjem i Wesselsgate 15” var et samarbeid mellom Stiftelsen Visjoner, OBOS og Norsk Folkemuseum.

Forestillingen spilles på forespørsel, ta kontakt med Visjoner.